Yhteyden salaisuus

Raamattu kertoo meille, kuinka alussa koko luomakunta oli sovussa ja yhteydessä keskenään. Ihmisellä oli suora ja hyvä yhteys Jumalaan, toisiin ihmisiin, sekä luomakuntaan. Syntiinlankeemus rikkoi kaiken sen. Yhteys Jumalaan katkesi. Ihmissuhteisiin tuli säröjä, heti alkoi valehtelu, pettäminen ja tappaminen. Luomakunta kirottiin ja siitä tuli ihmiselle vaarallinen; sairauksien, myrkyllisten eläimien ja kasvien ja luonnonkatastrofien muodossa.

Se oli hyvin surullista ja sitä surua ja kaipausta me koemme takaisin paratiisiin, kun näemme luonnon kauneutta tai muuta hyvää, mitä tässä maailmassa vielä on jäljellä. Ennen kaikkea ihminen kuitenkin kaipaa yhteyttä takaisin Luojaansa, vaikka ei sitä itse aina tunnistaisikaan.

Jumala tietenkin tiesi mitä tulisi tapahtumaan ja siksi hänellä oli sunnitelma ennen luomista, miten hän ratkaisisi pahuuden ongelman ja palauttaisi ennalleen sen, mikä oli särkynyt lankeemuksessa. Hän lähetti ainoan poikansa Jeesuksen tähän maailmaan, sovittamaan meidän syntimme ja palauttamaan sen yhteyden, mikä aiemmin oli, niin Jumalaan, toisiin ihmisiin kuin luomakuntaan.

Jeesuksessa Jumalan hyvyys ja armo tuli tähän maailmaan ja alkoi pala palalta korjata sitä, mikä oli rikki. Hän meni kaikenlaisten ihmisten luo ja vietti aikaa heidän kanssaan. Hän paransi sairaita ja herätti kuolleita. Elämä tuli kuoleman ja pahuuden hallitsemaan maailmaan. Suurin voitto kuolemasta tuli ristillä ja sitä seuranneessa ylönousemuksessa. Jeesus kukisti synnin ja kuoleman vallan! Vielä me emme näe sen täysin tapahtuneen, mutta saamme nähdä sen vaikutusta jo nyt ja elää siinä toivossa, että saamme sen vielä nähdä, kun hän palaa takaisin tähän maailman. Silloin Jeesus ottaa vallan ja poistaa pahuuden lopullisesti tästä maailmasta ja kaikki tulee olemaan täydellisen hyvää.

Jeesus ei ole unohtanut tätä sukupolvea, vaan hän tekee edelleen työtä tänäkin päivänä seurakunnan kautta. Hän jätti seurakunnan tänne ja antoi sille tehtäväksi jatkaa sitä työtä, minkä hän aloitti ollessaan maan päällä. Nyt on meidän vuoromme korjata sitä, mikä on rikki tässä maailmassa julistamalla hyvää sanomaa Jeesuksesta. Mennä kaikenlaisten ihmisten luo, viettää aikaa heidän kanssaan ja ennen kaikkea toistemme kanssa. Silloin Jumalan rakkaus, voima ja armo voi olla meidän keskellämme ja vaikuttaa niin, että synnin kahleet katkeavat, sairaat paranevat ja jokaisesta välitetään ja pidetään huolta.

Seurakunta ei ole täydellisten yhteisö, vaan syntisten sairaala. Siksi on ymmärrettävää, että välillä myös siellä tulee konflikteja toistemme kanssa ja saatamme tahtomattakin satuttaa toisiamme. Sen tähden on tärkeä elää anteeksiantamuksessa, niin että annamme toisillemme anteeksi, niinkuin Kristuskin on antanut meille anteeksi, vaikka meillä olisikin aihetta moitteeseen. Jos emme anna anteeksi, niin yhteys välillämme rakoilee ja katkeruus pääsee hallitsemaan elämää, eikä Jumalan armo pääse silloin vaikuttamaan.

Me saamme elää siinä toivossa, että sekä me itse, että meidän veljet ja siskot herrassa ovat kerran perillä taivaassa ja saavat siellä täydellisyyden, joten koitetaan jaksaa tämä lyhyt aika ja rakastaa toinen toistamme, sillä rakkaudella, jota Jumala on meitä kohtaan osoittanut. Näin saamme nähdä Jumalan valtakunnan tulevan keskellemme ja kokea yhteyden tuoman siunaksen niin, että voimme elää lähellä Jumalaa ja toisiamme, sekä harmoniassa luomakunnan kanssa, lunastuksemme päivää odottaessa ja samalla sen joukon kasvaessa, joka odottaa sitä päivää yhdessä meidän kanssamme.

Posted in Yleinen.